Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Enota Slovenske Konjice

Varstveno delovni center Slovenske Konjice je odprl vrata prvim varovancem novembra 2002. Delujemo kot enota regijskega zavoda VDC Šentjur, s svojim delom pa se skušamo čim bolje umestiti v okolje, v katerem se nahajamo.

Trenutno obiskuje enoto v Slovenskih Konjicah 29 odraslih oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju, ki vsak po svojih močeh prispevamo k prijetnemu vsakdanu v dnevnem varstvu. Prihajamo pretežno iz občin na območju Upravne enote Slovenske Konjice: Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje in Oplotnica.

Nahajamo se v sodobno oblikovanih, svetlih in prijaznih prostorih v neposredni bližini mestnega jedra - v okolju, ki nam med drugim ponuja dovolj možnosti za razvoj različnih dejavnosti ter omogoča povezovanje z drugimi posamezniki in ustanovami.

Eno naših poslanstev je tudi ozaveščanje širše javnosti, saj želimo, da življenje v varstveno delovnem centru in ljudi, ki se tam srečujemo, spozna in razume večje število ljudi.

Če želite naše delo in življenje v VDC bolje spoznati, vas vabimo, da nas obiščete.

ZAPOSLITEV POD POSEBNIMI POGOJI

V  delavnicah enote Slovenske Konjice izvajamo kooperacijska dela in lastni program. V lastnem programu uporabniki izdelujejo številne uporabne in okrasne izdelke. Veliko časa namenimo tudi izdelovanju novoletnih voščilnic, ki jih prodajamo našim znancem, prijateljem in poslovnim partnerjem.

V delavnicah lastnega programa izdelujemo:

- izdelke iz lesa (ptičje hiške, večnamenske košarice, podstavke za vročo posodo, pladnje, ure, kocke, otroške igre .....),
- izdelke iz gline (sklede, vaze, dišeče svečke, slike, dekorativne predmete .....),
- modni nakit (verižice, zapestnice, uhane, prstane .....),
- izdelke iz tekstila (okrasne blazine, vezene prtičke, dišeče punčke .....),
- izdelke iz papirja  (voščilnice za različne priložnosti, slike .....).

V kooperacijski delavnici sodelujemo tudi z različnimi kooperanti iz bližnje okolice, ki nam omogočajo delo, kot je sestavljanje, zlaganje, pakiranje ..... njihovih izdelkov. Prednost tega dela je, da se v delo lahko vključujejo vsi varovanci iz enote.

Za opravljeno delo dobimo varovanci nagrade, del sredstev pa porabimo za izlete, letovanja, udeležbo na športnih tekmovanjih in druge aktivnosti, ki se dogajajo izven prostorov VDC.

PROSTI čAS IN OSTALE AKTIVNOSTI

V VDC se ukvarjamo z mnogimi stvarmi, ki so nam še v posebno veselje in zadovoljstvo. Za boljšo predstavo vam ponujamo nekaj foto utrinkov iz našega vsakdana.