Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Enota Šentjur

Varstveno delovni center Šentjur je odprl vrata prvim enajstim varovancem septembra 1995. Sprva smo delovali v okviru Centra za socialno delo Šentjur, s formiranjem mreže varstveno delovnih centrov pa je ob pričetku delovanja regijskega zavoda s 1.1.2003, VDC Šentjur prešel pod njegovo okrilje. Z leti se je povečevalo število varovancev, obsežnejši in bogatejši pa so postajali tudi programi, ki smo jih ponudili varovancem.

Danes je v enoto Šentjur vključenih 26 odraslih varovancev z motnjami v duševnem in telesnem razvoju.

Enota Šentjur pokriva območje Upravne enote Šentjur in Celje, kar pomeni, da se vanjo vključujejo pretežno varovanci iz občin Šentjur, Dobje in Celje.

Naše delo je usmerjeno v zagotavljanje varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji za vse vključene varovance. Temeljni cilj je zadovoljstvo in dobro počutje slehernega varovanca ter upoštevanje njegove individualnosti.

če želite naše delo in življenje v VDC bolje spoznati, vas vabimo, da nas obiščete na Ljubljanska cesta 6 b v centru Šentjurja, kamor smo se preselili 16.01.2006. Veseli bomo tudi vašega nakupa naših unikatnih izdelkov.

ZAPOSLITEV POD POSEBNIMI POGOJI

V VDC Šentjur- enoti Šentjur izvajamo kooperacijska dela za različna podjetja, s čimer je omogočeno, da se v delo vključujemo vsi varovanci.

Lastni program se izvaja v tekstilni in lesni delavnici, kjer varovanci izdelujemo številne okrasne in uporabne predmete.

V lesni delavnici izdelujemo:
- podstavke za vročo posodo,
- podstavke za rezanje kruha,
- zaboje,
- embalaže za steklenice,
- zaboje za igrače,
- odstavke za servetke,
- držala zakuhinjski papir,
- pletene košarice,
- pladnje različnih velikosti,
- okvirje za slike,
- domine za otroke,
- igra za bistre in vstrajne...

V tekstilni delavnici izdelujemo:
- prtičke vezene - različnih velikosti,
- okrasne blazine,
- vreče iz blaga,
- preproge (tkane na statvah).

V umetniški delavnici izdelujemo:
- okrasne in uporabne izdelke iz gline (posodice, svečnike, glinene okraske, aranžmaje in namizne dekoracije, …),
- uporabne predmete iz papirja (embalaža za steklenice, papirnate kocke, darilne embalaže …),
- slike na steklo in ploščice,
- poslikave na glinene izdelke,
- nakit iz fimo mase…

V jesenskem in zimskem času veliko našega časa posvetimo izdelovanju novoletnih voščilnic, ki jih nato prodamo našim znancem, prijateljem in poslovnim partnerjem na širšem šentjurskem območju.
Občasno izdelujemo tudi pasje čistilne vrečke, ki se prodajajo po celi Sloveniji, bile pa so nagrajene tudi kot inovacija.

Za opravljeno delo dobimo varovanci nagrade, del sredstev pa porabimo za izlete, letovanja, udeležbo na športnih tekmovanjih in druge aktivnosti, ki se dogajajo izven prostorov VDC.

PROSTI ČAS IN OSTALE AKTIVNOSTI

V VDC se ukvarjamo z mnogimi stvarmi, ki so nam še v posebno veselje in zadovoljstvo. Za boljšo predstavo vam ponujamo nekaj foto utrinkov iz našega vsakdana.